Wat we doen

We richten ons op (kans)arme jongeren en jongvolwassenen in Suriname

Door middel van Coaching, Training & Trajectbegeleiding naar sociaal maatschappelijke participatie & resocialisatie wordt aan de Eigen Kracht ontwikkeling, de cognitieve sociale-vaardigheden, zelfredzaamheid & talent ontwikkeling gewerkt. Dit alles voor het opbouwen van het zelfvertrouwen.

1. Tuin Bouw

Het aanleren van vaardigheden in de tuinbouw waaronder het verbouwen van gewassen,
tuinontwerp en onderhoudt. Kennis van planten, zaden, de productie en duurzame
zelfvoorziening.

2. Pluimvee

De verzorging en management van pluimvee, inclusief het fokken, voeden en onderhouden
van kippen, eenden en andere gevogelte tot aan de biologische slachtrijping voor een
duurzame consumptie.

3. Hovenier schap

Training en (bij)scholing in het onderhouden en structurele ontwerpen van groene ruimtes
inclusief landschapsarchitectuur, tuinonderhoud en het door-ontwikkelen hiervan.

4. Horeca

Het aanleren van basisvaardigheden in de horeca, zoals koken, bediening en klantenservice
waarbij de producten vanaf het zelfvoorzienende Boerderij eco worden aangeleverd ten behoeve
van een gezond eet- en voedingspatroon voor de deelnemers en de buurtomgeving.

5. Sport

Begeleiding en ondersteuning bij sportieve activiteiten naar eigen draagkracht en -vermogen
met training gericht op het bevorderen van een gezonde levensstijl, doorzetting en
Teambuilding.

6. Houtbewerking Werkplaats

Begeleiding en ondersteuning in het uitdagen van handvaardige capaciteiten, creativiteit,
structuur en organisatie met als oogmerk eigenkracht ontwikkeling, zelfredzaamheid en
ondernemerschap.

7. Talentenpodium met een cognitieve training centrum voor talent ontwikkeling

Cognitieve presentaties, workshops en kennis bevorderende bijeenkomsten gericht op het
ontdekken blokkades en/of belemmeringen. Het aansterken en vergroten van de individuele
talenten, creativiteit, kennis en interesses. Dit in combinatie met training, coaching &
trajectbegeleiding op vaardigheden, competenties en attitudevorming als capaciteiten bouw
voor sociaal maatschappelijke participatie.

Onze Kernkwadranten

1. Deskundigheid

Met onze gezamenlijke kennis en inzicht borgen wij dat duurzaamheid en innovatie voortdurend in ontwikkeling is. Zo ook op het gebied van studie en veelzijdige ervaring deskundigheid.

2. Compassie

Wij hebben het mededogen en natuurlijke vermogen om onze betrokkenheid te laten voelen bij pijn en lijden, met de wens om deze pijn en dit lijden in jezelf en anderen te verlichten.
Daarin leren wij eigen verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen aandeel, het persoonlijke welzijn en welbevinden; zeg maar het Persoonlijk Geluk zelfs in handen te nemen.

3. Samenwerken

Samen blijven wij betrokken bij alle projectmatige- en persoonlijke ontwikkeling van onze Zorgboerderij en de doelgroep met hun belangrijke derden. De betrokken professionals, onze vrijwilligers, studenten en overige personeel zijn hier ook direct onderdeel van.
Wij stralen uit elkaar nodig te hebben voor het realiseren van zowel onze gezamenlijke- als persoonlijke doelstellingen.
Dat maakt het soms ook lastig, want iedereen is verschillend en dat zie je terug in hoe mensen met elkaar samenwerken. Wij willen hierop vooruitlopen en het vanuit de overeenkomsten deze samenwerking wel mogelijk te maken.

4. Vertrouwen

Wij creëren vertrouwen door een zelfgekozen bereidheid om anderen vanuit positieve verwachtingen tegemoet te treden. Vertrouwen gaat over het geloof in de betrouwbaarheid – de eerlijkheid en consistentie – van de ander. Het is dus een relationeel concept, gebaseerd op het geloof in de positieve intenties van -, voor- en naar elkaar.
De cultuuromgeving van onze Zorgboerderij geeft het gevoel van vertrouwen.

5. Veiligheid

Binnen ons vertrouwede educatieve- en maatschappelijke vorming omgeving scheppen wij de aanwezigheid van een veilige leer en werkomgeving waarbij eenieder zich emotioneel- maar ook in praktische zin, beschermd en geborgen voelt in de Gedachten goed:
Eigen Kracht Centrale & It take a village to rise al child.

6. Duidelijke structuur en verantwoordelijkheden

Op een de duidelijke manier wordt onze 7 leerlijnen Zorgaanbod op onze doelgroep en hun belangrijke derden afgestemd. De wijze waarin onze professionals de samenwerking aangaan met elkaar en alle overige betrokkenen, is ook de manier waarin samengewerkt wordt binnen het zorg aanbod van de Zorgboerderij, Stichting Eigen Kracht Centrale.
Hierbij wordt eenieder zorgvuldig en op maat uitgedaagd om -door- te (leren en/of kunnen) reflecteren op eigen prestaties, handelen en gedrag.

7. Integriteit

Door samen te werken in vertrouwen, veiligheid en verantwoordelijkheid te nemen binnen een duidelijke gestructureerde werk- leer- en vormingsomgeving, zorgen wij individueel en samen voor het borgen van de integriteit naar elkaar-, maar ook naar buiten toe.

8. Gastvrijheid

Onze Zorgboerderij cultuur omgeving is zodanig ingericht op onze dagelijkse hospitality “in het gastvrije handelen. Dit wil zeggen, dat wij vanuit inclusiviteit onze doelgroep, met hun belangrijke derden, – professionals, arbeiders, vrijwilligers, studenten en onze bezoekers, allen ontvangen en benaderen in vrijheid en goede wil.

9. Inclusiviteit

Onze gedachten goed Tt take’s a Village to raise a child is op basis van Inclusiviteit. Hiervoor creëren wij binnen onze Zorgboerderij aanbod een veilig en vertrouwde omgeving, waarin alle individuen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, genderidentiteit, seksuele geaardheid, religie, fysieke en mentale mogelijkheden, zich welkom en gewaardeerd voelen en gelijke kansen krijgen.
Dit doen wij op basis van onze deskundigheid, vertrouwen, veiligheid en integere samenwerkingsvermogen.

10. Flexibiliteit

Zorgboererij Eigenkracht Centrale heeft een veelzijdig aanbod voor een niet al te makkelijke doelgroep. Om hen in gezamenlijk verband hun persoonlijke kwaliteiten, vaardigheden en creativiteit te laten (her)ontdekken, verder aan te sterken en door te kunnen ontwikkelen, vraagt het van ons samenwerkingsteam, het vermogen om te kunnen buigen of zich aan te passen aan veranderende krachten. Flexibiliteit is onze positieve waardering op onze aanpassingsvermogen

11. Het duurzame & Society gevoel van "It Takes a Village to Raise a Child

Het is een van oorsprong Afrikaans gezegde: er is een hele gemeenschap nodig om een kind alles te geven wat het nodig heeft. Dit zelfde geldt voor “Creola a Dorpu”!